TRYGGHETSJOUREN

Trygghetjouren i Göteborg är en del av Göteborgs Stad och är den avdelning som installerar stadens trygghetslarm. För trygghetsjouren, och alla dess kunder, är det väldigt viktigt att inget faller mellan stolarna och att inbokade jobb blir av och utförs på rätt sätt.

Blir det någon avbokning eller annat problem måste detta kunna fångas upp. Hög effektivitet blir avgörande då stadens resurser måste utnyttjas väl. Ett exempel är när en tekniker blir färdig med ett uppdrag mitt under arbetsdagen och snabbt ska kunna ombokas på nya uppdrag.

Så här fungerar bokningssystemet

Administratörer bokar in uppdrag centralt och lägger in det i en kalender. De väljer kund, tekniker och tid. Teknikerna ser sina inplanerade uppdrag i mobilen och arbetar utifrån det som schemaläggs specifikt för dem. I takt med att teknikerna på fältet blir klara med sina uppdrag, ser administratören detta centralt. De kan även se uppdragshistorik för respektive kund. I applikationen kan administratörerna lägga in olika typer av jobb så som service, installation av kamera och mycket annat.

I systemet kan administratörerna också dokumentera specifika värden för varje enskild kund. I första vyn visas statistik över alla tekniker. Det finns statistik per månad per tekniker där man även kan se olika typer av jobb. Det finns även möjlighet till utskrift av rapporter på papper – ifall man befinner sig utanför mobiltäckning.

 Man kan givetvis bygga ut systemet med ytterligare funktionalitet eller integrera det mot andra system. Exempel på funktioner som kan kompletteras med är möjligheten att ta bilder för dokumentation, e-post-notiser, kundportal med mera.

TRYGGHETSJOUREN

Kundutlåtanden

”Innan Optinet hade vi svårt att bevaka våra ärenden. Allt hanterades på papper. Efter vi införde Optinet så har vi fått mer struktur och kan följa varje ärende tills det är avslutat.”

”Tidigare hade våra tekniker med sig papper på sina ärenden. Med Optinet i varje teknikers mobiltelefon, blir det mer lättöverskådligt och högre sekretess.”

”Jag har nu arbetat i ert fantastiska program i några dagar. Det är verkligen lättarbetat och lätt att förstå.”


Referenser

VÅRA SENASTE UPPDRAG

Tryggvia behöver ett modernt, från grunden GDPR-anpassat och säkert verksamhetssystem. Dels för att kunna hantera kontakten med sina kunder och dels för att säkerställa administration.

För trygghetsjouren och alla dess kunder är det väldigt viktigt att inget faller mellan stolarna och att inbokade jobb blir av och utförs på rätt sätt.

Larmcentralen i Malmö är en del av Malmö stad. Det är den avdelningen som installerar alla trygghetslarm samt även andra larm för offentliga lokaler i Malmö.